Komm ersätter R-logotypen. John Jacobson på Jacobson Vellinga Design bakom Sveriges Kommunikationsbyråers nya profil.

Komm ersätter R-logotypen. John Jacobson på Jacobson Vellinga Design bakom Sveriges Kommunikationsbyråers nya profil.

- R-logotypen, med r:et i en cirkel, har fungerat mycket bra för Reklamförbundet. När det gäller den nya logotypen hade vi ett övergripande krav, att göra ett långt namn kort och lätt att känna igen och använda, säger Björn Rietz, vd på Sveriges Kommunikationsbyråer.

- Sveriges Kommunikationsbyråer är ett beskrivande namn och utför det jobbet galant. I dagligt tal har vi som arbetar på kansliet och rätt många av dem vi har daglig kontakt med, redan börjat säga Komm! Det är väl inte helt otänkbart att andra gör som vi. Komm.se blir adressen till hemsidan.

- Vi valde att anlita John Jacobson på JVD för att skapa logotypen tillsammans med oss. Jag har tidigare arbetat med John vid ett flertal
tillfällen, såväl på Paradiset som på DDB. Logotypen har egenskaper som man ofta söker. Trots ett tydligt, klassiskt typsnitt har den en inbyggd "distortion" tack vare m:en med fyra ben som leker med ögats uppmärksamhet. Relevant, klassiskt parat med originalitet och lekfullhet.

John Jacobson är konstnären som representerad på såväl Moderna Muséet som Nationalmuseum och med flera separatutställningar i Europa bakom sig, valde att sadla om till grafisk formgivare, illustratör och art director. John har vunnit flera svenska och internationella utmärkelser som illustratör. Bland annat pris i Guldägget för Vattenfall (OCH reklambyrå), Posten (Åkestam Holst reklambyrå)

- Att skapa logotypen för det förbund som alla duktiga kollegor även ingår i är lite som att vakta ishockeymålet naken, säger John Jacobson på JVD som skapat logotypen. Man har allas blickar på sig och det finns risk för att det kommer att göra mycket ont om de börjar skjuta på en.

Logotypen är det första steget i arbetet mot att utveckla förbundets visuella profil, ett arbetet som nu fortsätter. Under hösten kommer resultatet av den nya profilen successivt att märkas. Komm.se blir adressen till Sveriges Kommunikationsbyråers webbplats.

Pressbilder: http://cisionwire.se/sveriges-kommunikationsbyraer

För mer information kontakta:
Björn Rietz, vd, Sveriges Kommunikationsbyråer, 0733-207382
John Jacobson, designer, JVD, 08-462 00 20
Morgan Öberg, informationschef, Sveriges Kommunikationsbyråer, 070-377 65 64


Om Sveriges Kommunikationsbyråer
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva.
Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på vår webbplats: www.komm.se
Kontakt


Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

0763 96 84 21

Linda Nilsson

VD Sveriges Kommunikationsbyråer

linda@komm.se