Sveriges Kommunikationsbyråer är sedan 2004 officiell svensk partner till Cannes Lions och meddelar idag vilka svenskar som finns representerade i årets jury.

Uppifrån från vänster: Simone Westerberg Skoog, Sophia Lindholm, Stephanie Moradi, Mathias Wikström, Marta Karlqvist, Hanna Stenwall.

”Under föregående år gjordes flera förändringar i strukturen av Cannes Lions och nu när dessa är på plats kommer juryn ha bästa möjliga förutsättningar i sin bedömning av bidragen inskickade till årets festival”, säger Linda Nilsson tf vd på KOMM.

”Att sitta i juryn för Cannes Lions är ett prestigefullt och utmanande uppdrag. Jag är övertygad om att årets proffsiga jury kommer göra ett fenomenalt arbete med att lyfta fram årets mest kreativa kommunikation i vad som i folkmun kommit att kallas VM i reklam”, fortsätter Linda Nilsson.
 

Här är samtliga svenskar i årets jury:
 

Brand Experience & Activation Lions

Sophia Lindholm, Forsman & Bodenfors

PR Lions

Marta Karlqvist, Burson Cohn & Wolfe

Innovation Lions

Mathias Wikström, RBK Communications

Direct Lions

Stephanie Moradi, Åkestam Holst NOA

Film Shortlist Jury

Hanna Stenwall, Nord DDB Stockholm

Media Shortlist Jury

Simone Westerberg Skoog
 

”Det är en stor ära att få vara en del av Cannes Lions, och något jag är oerhört ödmjuk inför. Min syn på PR är att det handlar om att förmedla en autentisk berättelse till en målgrupp som inte bara vill höra, utan även återberätta den. Det ska bli spännande att se, och belöna, kampanjer som fått kommunikationen att flyga - oavsett om den stöttats med medieinvesteringar eller inte.” - Marta Karlqvist, BCW (Burson Cohn & Wolfe)

”Att sitta i jury i Cannes Lions är såklart en fantastisk stor ära, men ännu större är ju ansvaret att granska vart och ett av flera hundra case. Alla vet precis hur mycket hårt jobb, mod, samarbete och tid som ligger bakom. Det handlar om att hedra alla bidrag, inte bara de som sedan hyllas.” - Mathias Wikström, RBK Communications

Linda Nilsson
tf vd
08 679 08 13
linda@komm.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se
Kontakt


Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

0763 96 84 21

Linda Nilsson

VD Sveriges Kommunikationsbyråer

linda@komm.se

Emma Klingborg

PR & Kommunikation

emma@komm.se

070 29 04 135