I ett gemensamt EU-initiativ för att stödja våra branschkollegor har Polens kommunikationsförbund (SAR) lanserat en plattform i syfte att hjälpa Ukrainare inom kommunikationsbranschen att hitta arbetsmöjligheter inom EU. Plattformen AdAid.eu förser personer från Ukraina, verksamma inom kommunikationsbranschen, med att få kontakt med företag som reklambyråer, mediabyråer, produktionsbolag, marknadsföring, kommunikation och PR-avdelningar på uppdragsgivarsidan (och andra aktörer inom den kreativa industrin i EU-länder).

AdAid.eu är ett initiativ från SAR i Polen och har skapats i samråd med diverse branschorganisationer över Europa så som EACA där KOMM är medlemmar. Det omfattande samarbetet är skapat för uttrycka solidaritet, men också att agera praktiskt för att möjliggöra en effektiv och snabb tillgång till arbetsmöjligheter och stöd. Plattformen, som är kostnadsfri att använda, är redan igång och uppdateras kontinuerligt av potentiella arbetsgivare. Hemsidan gör det möjligt att filtrera de aktuella erbjudanden efter behov, så som stationärt-, hybrid- eller distansarbete.

Hur kan du stödja projektet

Är du arbetsgivare?
Om du har en anställningsmöjlighet, fyll i formuläret på www.adaid.eu.

Känner du arbetssökande inom den kreativa sektorn?
Ge dem länken till plattformen www.adaid.eu.

Känner du någon från Ukraina som söker ett jobb inom branschen i Polen eller ett annat europeiskt land?
Hjälp dem att bläddra genom de lediga tjänsterna och att ladda upp ett CV på www.adaid.eu.

Inititativtagarena till AdAid.eu är Marketing Communication Association SAR, med hjälp av följande partners:
All-Ukrainian Advertising Coalition, European Association of, Communications Agencies (EACA), Effie WorldWide, Cannes Lions, Association of Public Relations Companies, Association of Internet Industry, Employers IAB Poland, IAA Poland, Association of Applied Graphic, Designers (STGU), Law firm LSW Leśnodorski Ślusarek, Wspólnicy, Gotoweb.pl - website production, Home.pl & Meta.

Dela gärna informationen om initiativet och sprid länken www.AdAid.eu. Om du vill bistå på annat sätt, vänligen kontakta: contact@adaid.eu

Om Sveriges Kommunikationsbyråer (KOMM)
KOMM (Sveriges Kommunikationsbyråer) är en branschorganisation för byråer som verkar inom reklam, kommunikation, design, pr, event, content, digital, varumärke & media. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se.

 Kontakt


Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

0763 96 84 21

Linda Nilsson

VD Sveriges Kommunikationsbyråer

linda@komm.se

Emma Klingborg

PR & Kommunikation

emma@komm.se

070 29 04 135