Prime har fått uppdraget att driva årets kampanj för Guldägget, som arrangeras av Sveriges Kommunikationsbyråer. Beslutet innebär att det för första gången blir en PR-byrå som kommer att driva kampanjen.

Prime har fått uppdraget att driva årets kampanj för Guldägget, som arrangeras av Sveriges Kommunikationsbyråer. Beslutet innebär att det för första gången blir en PR-byrå som kommer att driva kampanjen.

- För bara ett par år sedan skulle nog många höja på ögonbrynen att en PR-byrå gjorde guldäggskampanjen, men idag känns det nog ganska naturligt för de flesta. Det känns roligt att Guldägget har fått en sån flygande start. Det har varit mycket prat om tävlingen de senaste veckorna, säger Morgan Öberg, informationschef på Sveriges Kommunikationsbyråer.

Prime har vunnit guld i samtliga internationella pr-tävlingar de senaste åren, som Sabre Awards, IPRA, European Excellence Awards och svenska Spinn. Dessutom har Prime belönats i reklamtävlingar som bland annat 100-Wattaren och EPICA Awards.

- Prime är en mycket belönad pr-byrå som också klarat av att kamma hem statyetter i flera klassiska reklamtävlingar, avslutar Morgan Öberg.

Bland byråns uppdragsgivare finns McDonald's, TeliaSonera, ACO, Stockholms Läns Landsting och Electrolux.

Två nya kategorier på galan i april

Guldägget belönar Sveriges mest kreativa kommunikation och syftar till att föra svensk kommunikation framåt. Under 2009 öppnade tävlingen för internationella bidrag och i årets Guldäggstävling lanseras två nya kategorier - event och produktion.

Bidragsinlämningen för Guldägget öppnar den 10 december och pågår till den 22 januari 2010 och tävlingen avgörs vid en gala på Factory den 15 april.

För mer information kontakta:
Morgan Öberg, informationschef på Komm, 070-377 65 64, morgan@komm.se.
Jennie Nyberg, projektledare för Guldäggskampanjen på Prime, 073- 355 06 67,
jennie.nyberg@primepr.se.

Om Guldägget
Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Kommunikationsskapare ska vilja anstränga sig ännu mer och näringslivet ska uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se


Taggar

Guldägget


Kontakt


Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

0763 96 84 21

Linda Nilsson

VD Sveriges Kommunikationsbyråer

linda@komm.se