A Non Smoking Generation vann pris i kommunikationstävlingen Guldägget för sin kampanj Deception by Marlboro.

Tillsammans med sin PR-byrå Agent kommunikation lyckades A Non Smoking Generation visa vilka PR-metoder tobaksindustrin använder gentmot unga tjejer.

Kampanjen som liknande vanlig tobaksmarknadsföring riktade sig till modebloggare och bland annat genomfördes en smyglansering av den nya parfymen i Gallerian i Stockholm.

Juryns motivering: Det här stinker. Men med en lika briljant som lurig PR-strategi slår man två flugor i en smäll. Dels i samtalet med en målgrupp som är mer rädd för att lukta illa än att dö. Men också genom att få läsare och upphovsmakare av populära bloggar att reflektera över att allt kanske inte är vad det utger sig för att vara. Årets guldägg i kategori PR går till A Non Smoking Generation för kampanjen deception by Marlboro.

Juryn består av några av Sveriges bästa PR-konsulter, strateger, copywriters, art directors och kommunikationsexperter. Tävlingen arrangeras av Sveriges Reklamförbund för 48e året i rad. Alla vinnande bidrag kan ges på guldagget.se/2009.


Alla vinnande bidrag i Guldäggets PR-kategori 2009:

Guld Deception by Marlboro / A Non Smoking Generation / Agent Kommunikation
Silver Gaisblomman / IFK Göteborg / ANR.BBDO
Diplom Göm dig nu / Bonnier Carlsen / ESTER
Diplom Jorden runt på 80 hundralappar / Skoda / Prime PR AB
Diplom Presenter / Café Opera / DDB Stockholm
Diplom Snapas / V&S AB / Jungrelations

Kontaktpersoner
Digge Zetterberg, projektledare Guldägget, 073-596 84 38
Morgan Öberg, informationschef, Sveriges Reklamförbund, 070-377 65 64

Om Guldägget
Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Kommunikationsskapare ska vilja anstränga sig ännu mer och näringslivet ska uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på guldägget.se

Om Sveriges Reklamförbund
Sveriges Reklamförbund är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Exempelvis bistår vi med juridisk kompetens och ARU-auktorisation. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på reklam.se
Kontakt


Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

0763 96 84 21

Linda Nilsson

VD Sveriges Kommunikationsbyråer

linda@komm.se