Sveriges Kommunikationsbyråer önskar fira Guldägget 50 år med att bjuda Sverige på kreativitet. Det gör vi genom att ta kreatörer på turné genom Sverige.

Under devisen ’Komm & hör en kreatör’, besöker vi parvis byråer, skolor och företag i landet. Härnösand, Östersund och Jönköping är några av de hittills planerade städerna.

– Fem decennier med en tävling som belönar kreativitet är en bra utgångspunkt för många frågeställningar kring just kreativitet. Och vem kan vara bättre på att berätta om det än de som vunnit ett guldägg, säger Jessica Bjurström, vd på Sveriges Kommunikationsbyråer.

På turnén ska kreatörerna prata om kreativitet förstås men också om sina Guldäggsbelönade kampanjer. I samband med föreläsningen kommer det också visas en 15 minuters film gjord av 5 svenska reklam-, design- och kommunikationskolor. Temat på filmen är Guldägget 2061. Vad morgondagens kommunikatörer tror om framtidens kommunikation, 50 år framåt i tiden.

Genom ett unikt samarbete med Talarforum kan kreatörerna bokas till en mindre administrationsavgift (som går till Talarforum, våra medlemsbyråer och skolor bokar via oss), och förutom resekostnaderna så gör kreatörerna det här pro-bono. Turnén ’Komm & hör en kreatör’ är ett seminariepass på 55 minuter som önskar inspirera och uppmuntra till samtal om vad kreativitet kan göra.

– Jag är övertygad om att många arbetsplatser kommer uppskatta föreläsningen. Kreativitet handlar mycket om öppna sinnen och nyfikenhet som ju underlättar när man ska lösa problem. Och det är ju bland annat vad många försäljningsavdelningar gör hela dagarna, säger Jessica Bjurström.

Kreatörer:

Daniel Ilic, Creative Director, North Kingdom 
Frank Hollingworth, Creative Director, King 
Håkan Engler, Creative Director, TBWA 
Jonas Enghage, Copywriter, Forsman Bodenfors 
Josephine Wallin, Art Director, Lowe Brindfors 
Martin Cedergren, Creative Director, Åkestam Holst 
Monica Born, Copywriter, Åkestam Holst
Hedvig Hagvall Bruckner, Copywriter, King 
Lotta Mårlind, Art Director, Garbergs

Vi drar igång den 21 april på Ny Reklam i Jönköping och besöker sedan:
Skövde Malmö Göteborg Karlstad Falun Östersund Härnösand med flera.

Se bifogade filer för mer info.

Kontaktinformation:
Nicole Lage-Vianna, 
+46(0)701418891, nicole@komm.se

Om Guldägget
Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Kommunikationsskapare ska vilja anstränga sig ännu mer och näringslivet ska uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer påwww.komm.se
Kontakt


Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

0763 96 84 21

Linda Nilsson

VD Sveriges Kommunikationsbyråer

linda@komm.se

Emma Klingborg

PR & Kommunikation

emma@komm.se

070 29 04 135