Reklambyrån Goss tog tillsammans med Göteborgs räddningsmission hem priset i Guldäggets kategori för direktreklam. Priset vinner man för kampanjen uteliggarkuvertet.

Reklambyrån Goss tog tillsammans med Göteborgs räddningsmission hem priset i Guldäggets kategori för direktreklam. Priset vinner man för kampanjen uteliggarkuvertet.

Hur gör man för att sticka ut i mängen av julkort och reklam? 1500 helt vanliga brev från Göteborgs räddningsmission fick ligga ute en natt innan de skickades ut till hushåll i Göteborg dagarna före och efter jul.

Juryns motivering:"När man får det här bidraget i handen blir man först irriterad. "Jävla brevbärare", tänker man. Men snabbt förstår man vad det sjaviga, misshandlade brevet egentligen handlar om, nämligen en utsatt människas vardag. Man skäms lite. När man skämts färdigt blir man åter igen irriterad; irriterad för att man inte var med och gjorde det här lysande jobbet."

Priset tog man emot i ett fullsatt Konserthus i Stockholm. Över 1200 bidrag hade skickats in till årets tävling och under kvällen delades tio guldägg ut i lika många kategorier. Jury är några av landets bästa art directors, copywriters, PR-konsulter, designers och kommunikationsexperter.

Juryn består av några av Sveriges bästa copywriters, art directors, kommunikationsexperter, designer och PR-konsulter. Tävlingen arrangeras av Sveriges Reklamförbund.

Här är alla vinnare i Guldäggets direktkategori:

Guld
Uteliggarkuvertet / Göteborgs Räddningsmission / GOSS

Silver
Ett spännande kvarter. / Papercut / DDB Stockholm

Diplom
Har du det som krävs? / Försvarsmakten / DDB Stockholm
4 italienska ord / Dixikon / Sturm & Drang
Personlig inbjudan / Elmsta 3000 Horror Fest / Saatchi & Saatchi
Prova vår nya kniv / J A Sundqvist AB / ANR.BBDO
Weed-o-Grammet / TV6 / Le Bureau

Alla vinnade bidrag finns publicerade på guldagget.se/2009

Kontaktpersoner
Digge Zetterberg, projektledare Guldägget, 073-596 84 38
Morgan Öberg, informationschef, Sveriges Reklamförbund, 070-377 65 64

Om Guldägget
Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Kommunikationsskapare ska vilja anstränga sig ännu mer och näringslivet ska uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på guldägget.se

Om Sveriges Reklamförbund
Sveriges Reklamförbund är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Exempelvis bistår vi med juridisk kompetens och ARU-auktorisation. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på reklam.se
Kontakt


Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

0763 96 84 21

Linda Nilsson

VD Sveriges Kommunikationsbyråer

linda@komm.se