Den uppmärksammade tv-serien Färjan vinner Titan i kommunikationstävlingen Guldägget. Priset får man för att man flyttat gränserna för kommunikation och reklam.

Den uppmärksammade tv-serien Färjan vinner Titan i kommunikationstävlingen Guldägget. Priset får man för att man flyttat gränserna för kommunikation och reklam.

Bakom den populära färjan står PR-byrån Agency och produktionsbolaget STO-CPH. Uppdragsgivare är Kanal 5 och Viking Line.

Juryns motivering: "Genom att släppa kontrollen över sin egen produkt och betona de egenskaper som konkurrenterna desperat försöker dölja, har årets titanvinnare vunnit människors hjärtan och blivit en självklar del av populärkulturen. Begreppet reklamsåpa har fått en ny innebörd."

Färjan sågs som mest av 685 000 tittare under fösta säsongen och har därmed placerat sig som ett mycket uppskattat program. Nyligen startade säsong två .

I juryn för Guldägget sitter bland annat 70 av landets bästa art directors, copywriters, projektledare, designers och PR-konsulter. Tävlingen arrangeras för fyrtioåttonde året i rad av Sveriges Reklamförbund. Till årets tävling kom det in närmare 1200 bidrag. Alla vinnare finns publicerade på guldagget.se

Kontaktpersoner
Digge Zetterberg, projektledare Guldägget, 073-596 84 38
Morgan Öberg, informationschef, Sveriges Reklamförbund, 070-377 65 64

Om Guldägget
Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Kommunikationsskapare ska vilja anstränga sig ännu mer och näringslivet ska uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på guldägget.se

Om Sveriges Reklamförbund
Sveriges Reklamförbund är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Exempelvis bistår vi med juridisk kompetens och ARU-auktorisation. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på reklam.se
Kontakt


Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

0763 96 84 21

Linda Nilsson

VD Sveriges Kommunikationsbyråer

linda@komm.se