Här är de team som är nominerade i Young Lions Sweden kategori Media.

 

Young Lions är en del av världens största reklamtävling Cannes Lions, där kreatörer under 28 år tävlar. 
Vinnarna i den svenska uttagningen får åka till Cannes i juni och tävla mot de andra finalisterna från övriga världen samt ta del av Cannes Lions festivalen. Komm, Sveriges representant för Cannes Lions, arrangerar årets uttagningstävling tillsammans med Getty Images och Dagens Media. Tävlingen är uppdelad i tre kategorier: cyber, print och media och gick ut på att skapa en kampanj för Svenska Livräddningssällskapet (SLS) och Simborgarmärket enligt en given brief.

Nominerade för Young Lions Sweden i kategori Media är: 


Christofer Weider, frilans och Gustav Johansson, The Fan Club
Bidrag: Nya Simborgarmärket

Simborgarmärket is a classic symbol for the ability to swim and for water safety. Sadly, the number of people buying the actual pin is declining. That’s why Svenska Livräddningssällskapet wants to modernize the image of Simborgarmärket. But there is a problem: A pin that no one is wearing, isn’t very modern.  
Se bidraget här. 


Lisa Hågeby och Andrea Andersson, Beckmans Designhögskola
Bidrag: Rädda livet på en vän

För 25 kronor kan man ge bort ett simborgarmärke till någon man bryr sig om. Man betalar enkelt genom sin mobil och ett SMS skickas till vännen. För att lösa ut sitt märket måste man simma 200 meter. SLS samarbetar med Sveriges kommuner så att man får komma in i simhallar gratis mot uppvisning av en kod som kommer i sitt SMS. 
Se bidraget här. 


Nils Westergårdh och Herman Vieweg, Academy of Art University 
Bidrag: Swimmers Lounge
By creating something that would be attractive to our target group, and placing it where they would have to swim 200 meters to participate, we make Simborgarmärket seem both hip and relevant.  
Se bidraget här. 

Juryn har bestått av: 
- Mia Clase (ordförande), executive creative director McCann Stockholm
- Lars Holthe, art director Åkestam Holst
- Amanda Koutra, vd Carat
- Fredrik Simonsson, creative director DDB Stockholm 

Vinnarna koras i samband med Dagens Media Mingel den 5 juni på Collage i Stockholm.

Kontaktinformation:
Maja Siösteen, Affärsområdeschef Event & Tävlingar Sveriges Kommunikationsbyråer, maja@komm.se, 070-215 10 32

Om Sveriges Kommunikationsbyråer
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se


Om Young Lions Sweden

Young Lions Sweden är en uttagningstävling inför den internationella tävlingen Young Lions i Cannes i juni 2012. Tävlingen är uppdelad i tre kategorier: print, cyber och media. Ett ungt kreatörsteam representerar Sverige i respektive kategori. Tävlingen går ut på att skapa en annons, en banner, en mediaplan eller en integrerad kampanj för en organisation enligt givna förutsättningar. Det vinnande teamet koras av en jury bestående av framstående kreatörer i reklambranschen.

Om Young Lions

Young Lions är en del av Cannes Lions som är världens största reklamtävling.Young Lions är en tävling för unga kreatörer under 28 år. De fyra vinnande teamen i den svenska uttagningstävlingen Young Lions Sweden får åka till Cannes och tävla mot de andra finalisterna från övriga världen samt ta del av de 28 000 alster av världens bästa reklam som ställs ut för beskådan på festivalområdet.
Kontakt


Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

0763 96 84 21

Linda Nilsson

VD Sveriges Kommunikationsbyråer

linda@komm.se

Emma Klingborg

PR & Kommunikation

emma@komm.se

070 29 04 135