Här presenteras de nominerade i den svenska uttagningen till Young Lions och de tävlande teamen var i år fler än någonsin. Uppdraget var att lösa en brief tilldelad av årets ideella uppdragsgivare - STROKE-Riksförbundet som vill öka kännedomen om organisationen. Av de nio nominerade teamen kommer tre team få packa väskorna till Cannes i juni.

- För oss och våra samarbetspartners är det så viktigt att vi möjliggör för unga talangfulla kreatörer att delta i Cannes Lions i sommar - som KOMM är representanter för. Cannes Lions är världens största och mest prestigefulla reklamfestival/tävling och vinnarna i Young Lions kommer kunna inspireras av kreativitet i världsklass. För KOMM är talangfrågan alltid central. Det går inte att se förbi hur viktigt det är för våra unga talanger att få träffas och bygga nätverk med andra unga svenska kreatörer men också för att skapa internationella kontakter, säger Linda Nilsson Tf VD på KOMM.

De nominerade teamen

PR: Stina Bach Rasmussen & Marika Kjäll, McCann. Samuel Skwarski & Erik Filén, Volontaire. Vera Tornberg & Felicia Bik, Digital People.

Digitalt: Marcus Lundvall & Oscar Tiberg, Le Bureau / ANR BBDO. Josefin Wiksten & Manja Bååt, Strateg Marknadsföring. Samuel Skwarski & Erik Filén, Volontaire. Svante Pårup & Anton Bolin, NORD DDB.

Design: Milly Björkman & Ingrid Arnsand Jonsson, Forman & Bodenfors. Tobias Rehnvall & William Sörqvist, Designkontoret Silver. Matilda Lindh & Anton Håkansson, FCB Fältman & Malmén.

- Vi är superstolta över att få ansvara för den svenska uttagningen till Young Lions. En vinst i Young Lions är en språngbräda i karriären och jag misstänker att vetskapen om detta gör att tävlingen i år har lockat fler team än någonsin att delta. Jag kommer att vara på plats under festivalen och heja fram våra team och vid en eventuell vinst så kommer jag vara den första som applåderar upp dem på den stora scenen, säger Anna Magnberg från KOMM Projektledare för Young Lions.

Partner till tävlingen är Getty Images som också bekostar de vinnande teamens festivalpass. Vinnarna i tävlingen presenteras den 8 maj.

Om Cannes Young Lions

Young Lions Sweden är en uttagningstävling för den internationella tävlingen Young Lions i Cannes. Tävlingen är för kreatörer upp till 30 år som jobbar på byrå och man kan tävla i flera kategorier (PR, digitalt & design). Tävlingen går ut på att efter en given brief skapa exempelvis en varumärkesidentitet, PR-kampanj och/eller digital-kampanj beroende på vilket kategori man väljer att tävla i. Läs mer på www.komm.se.

För mer information, kontakta:
Anna Magnberg, Projektledare
Telefon: 076 396 84 21
E-post: anna@komm.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se


Om Young Lions Sweden

Young Lions Sweden är en uttagningstävling inför den internationella tävlingen Young Lions i Cannes i juni 2012. Tävlingen är uppdelad i tre kategorier: print, cyber och media. Ett ungt kreatörsteam representerar Sverige i respektive kategori. Tävlingen går ut på att skapa en annons, en banner, en mediaplan eller en integrerad kampanj för en organisation enligt givna förutsättningar. Det vinnande teamet koras av en jury bestående av framstående kreatörer i reklambranschen.

Om Young Lions

Young Lions är en del av Cannes Lions som är världens största reklamtävling.Young Lions är en tävling för unga kreatörer under 28 år. De tre vinnande teamen i den svenska uttagningstävlingen Young Lions Sweden får åka till Cannes och tävla mot de andra finalisterna från övriga världen samt ta del av de 28 000 alster av världens bästa reklam som ställs ut för beskådan på festivalområdet.
Kontakt


Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

0763 96 84 21

Linda Nilsson

VD Sveriges Kommunikationsbyråer

linda@komm.se

Emma Klingborg

PR & Kommunikation

emma@komm.se

070 29 04 135